Opcije pristupačnosti Pristupačnost
Obavijesti
OBAVIJEST O RADNOM VREMENU STUDENTSKE...

Obzirom na provedbu upisa studenata u prvu godinu diplomskih studija za ak. god. 2023./2024., Studentska referada 28. i 29. rujna 2023. neće raditi za redovite studente Fakulteta .

2. listopada 2023. Studentska referada će raditi za potrebe studenata 1. godine prijediplomskih studija, za ostale redovite studente FKIT-a neće raditi.

Uvodno predavanje za brucoše 2023./2024.

Uvodno predavanje namijenjeno studentima 1. godine prijediplomskih studija u ak. god. 2023./2024. će se održati u ponedjeljak 2. listopada 2023. prema sljedećem rasporedu:

 • prijediplomski studij Kemijsko inženjerstvo i Ekoinženjerstvo: 9 h u velikoj predavaonici na Marulićevom trgu 20 (MKV-20)
 • prijediplomski studij Primijenjena kemija i Kemija i inženjerstvo materijala: 11:30 h u velikoj predavaonici na Marulićevom trgu 20 (MKV-20).

Nakon pozdravne riječi dekana, brucoše ćemo upoznati s njihovim pravima i obvezama, načinom na koji će se održavati nastava, rasporedom nastave, lokacijama na kojima će se održavati predavanja, seminari i vježbe, te svim ostalim detaljima bitnima za uspješan početak studiranja.

 

Nastava u akademskoj godini 2023./2024. počinje 2. listopada 2023. za sve studente prema rasporedu koji će biti objavljen na https://www.fkit.unizg.hr/preddiplomski.

ZAMOLBE STUDENATA

Zamolbe studenti šalju ISKLJUČIVO na e-mail Studentske referade studref@fkit.unizg.hr

Online Interaktivno predavanje:...

Sadržaj

 • vrste komunikacije;
 • uloge, društveni ugovor;
 • aktivno slušanje, ja-poruke
 • 🕔 Termin: subota, 23 rujan 2023 u 🕔 09:00 sati.
 • 🏠 🛏 Način održavanja: 🎧 🎦Online.
 • ⭕ Broj sudionika - najmanje: 30, najviše: 100.

 

 

Osmi Simpozij studenata kemičara

21. listopada 2023. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održava se 8. Simpozij studenata kemije.

Rimac Technology stipendije

Tvrtka Rimac Technology objavljuje natječaj za dodjelu 15 studentskih stipendija najmenjenih studentima diplomskih studija iz STEM područja.

Obavijest kandidatima koji se...

Prijave za upis na diplomske studije FKIT-a u ak. god. 2023./2024. zaprimaju se zaključno s 25. rujna 2023. do 16:00h, isključivo putem E-referade (Zahtjevi – Prijavni list). Privremena rang lista bit će objavljena 26. rujna 2023. oko 16:00h. Molimo kandidate da do 27. rujna 2023. do 12:00h prekontroliraju svoje podatke i moguće nepravilnosti jave u Studentsku referadu. Konačna rang lista i raspored upisa bit će objavljeni 27. rujna 2023. do 16:00h.

Studentska referada

Obavijest - 1. krug natječaja za...

Zbog raspodjele maksimalnog iznosa dostupnog na 1. krugu natječaja za Erasmus+ stručne prakse (SMP) u ak. god. 2023./24., mogućnost daljnjih online prijava će se obustaviti 12.9.2023. u 12:00 h.

Rok za dostavu dokumentacije za studente koji su se prijavili online je i dalje 29.9.2023. do kraja radnog dana.

VAŽNO !!! PROMJENA TERMINA UPISA U...
“ESN Zagreb regrutira nove članove!

Imate priliku postati dio našeg dinamičnog tima i doprinijeti iskustvu internacionalnih studenata u Zagrebu!

Izmjene za sveučilišni kolegij...

Poštovani studenti ,

obavještavamo Vas o Izmjenama i dopunama sveučilišnog izbornog predmeta "Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom" koji će se izvoditi od akademske godine 2023./2024. Nositelj predmeta je Sveučilište u Zagrebu, a izvoditelj Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Ovaj kolegij je dostupan za upis svim studentima koji su upisani na bilo koji fakultet Sveučilišta u Zagrebu na prijediplomskoj, diplomskoj ili poslijediplomskoj razini studija.

Promjene/izmjene možete vidjeti na slijedećoj poveznici

Studentski posao u Primevigilance...

Primevigilance (Ergomed Group) je u potrazi za studentima za rad na duži vremenski period! Ovo je idealna prilika za stjecanje iskustva u jednoj od vodećih globalnih kompanija za istraživanje i sigurnost lijekova.

PARTICIPACIJA

Studenti koji nisu podmirili participaciju koja je dospjela na naplatu neka što prije podmire dugovanja, jer će u slijedećem tjednu od 17.07.2023. uslijediti blokada Studomata.

VAŽNO: Provedba ispita u prijelaznom...

Novi Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti i novi Statut Sveučilišta u Zagrebu donosi određene promjene u definiranju ispitnih rokova i načinu njihove provedbe.

Tumačenje Sveučilišta u Zagrebu je da će se zatečeni akti sastavnice primjenjivati do donošenja novih, a najkasnije do 1. listopada 2024., osim u dijelovima koji su protivni Statutu Sveučilišta i statutu sastavnice, kada će se neposredno i na odgovarajući način primjenjivati odredbe Statuta Sveučilišta i statuta sastavnice.

OBAVIJEST STUDENTIMA O UTVRĐIVANJU...

13. lipnja 2023.g. na snagu je stupila nova ODLUKA kojom se utvrđuju cijene troškova upisa na prvu i više godine prijediplomskih i diplomskih studija Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije za sve studente 

Osim navedenog u dokumentu, ukida se odluka o troškovima izrade diplome nakon završenog prijediplomskog i diplomskog studija.

Javni poziv za dodjelu potpore

Grad Zagreb je 26. lipnja 2023., objavio Javni poziv za dodjelu potpore obrazovanju učenika srednjih škola i studenata pod međunarodnom i privremenom zaštitom na području Grada Zagrebu za 2023., a kojeg možete pronaći na sljedećoj poveznici:

Odluka o cijenama troskova
Prezentacija s uputama za prijavu na...

Na sljedećoj poveznici možete pronaći prezentaciju s uputama za prijavu na Erasmus+ natječaj za stručnu praksu s održanog Infodana: https://www.fkit.unizg.hr/mobilnost_i_medunarodna_suradnja/erasmus/strucna_praksa

Molimo zainteresirane studente da prouče prezentaciju prije prijave na Natječaj.

 

Online Interaktivno predavanje:...

Obrambeni mehanizmi

Interaktivno predavanje - Online

Sadržaj

 • Fenomenologija i funkcija obrambenih mehanizama: autistične fantazije, disocijacija, idealizacija, impulzivnost (tantrum), intelektualizacija, iskupljivanje, izolacija, obezvrjeđivanje, pasivna agresija, pomicanje, poricanje, potiskivanje, projekcija, racionalizacija, reaktivna formacija, represija, somatizacija.
 • 🕔 Termin: subota, 27 svibanj 2023 u 🕔 09:00 sati.
 • 🏠 🛏 Način održavanja: 🎧 🎦Online.
 • ⭕ Broj sudionika - najmanje: 30, najviše: 100.

 

Organizatori:

Prijava:

Pretplata na obavijesti o edukacijama:

 

Najava: Natječaj Erasmus+ praksa za...
European Central Bank - Traineeship...

European Central Bank  organizira online event za hrvatske studente za prijavu Traineeship programe.

Više informacija na poveznici

 

 

Science and engineering summer school...
Mobilna aplikacija FKIT-a

Poštovani studenti,

Obavještavamo Vas da je izašla mobilna aplikaciju FKIT-a preko koje ćete moći jednostavnije i lakše komunicirati sa studentskom referadom. Sve što trebate napraviti je pronaći mobilnu aplikaciju FKIT-a na Google Play ili App Store platformi, instalirati ju i zatim se prijaviti putem AAI identiteta.

NADLEŽNI LIJEČNIK FAKULTETA OD AK.G....

Nadležni liječnik Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu od ak.g. 2022./2023.

je dr. Lara Dadić- školska ambulanta Trnje ,Kruge 44,

tel. 6156-019 , parni datumi ujutro, neparni poslijepodne

 

APLIKACIJA ZA PLAĆANJE U RESTORANIMA...

PUŠTENA JE U RAD nova aplikacija putem koje studenti mogu plaćati svoje obroke u menzama SC-a i mnogo više!

Europsko sveučilište...

Sveučilište u Zagrebu dio je važnoga i vrijednoga projekta institucionalnoga oblikovanja Europskoga sveučilišta postindustrijskih gradova (UNIC). Uz Sveučilište u Zagrebu, UNIC savez čine Sveučilište Deusto u Bilbaou (Španjolska), Sveučilište Ruhr u Bochumu (Njemačka), Koç sveučilište u Istanbulu (Turska), Erasmus sveučilište u Rotterdamu (Nizozemska), Sveučilište u Corku (Irska), Sveučilište u Liègeu (Belgija) i Sveučilište u Oulu (Finska). UNIC-ov je cilj omogućiti istinsko europsko iskustvo novome naraštaju studenata koji će poticati postindustrijske transformacije naših gradova.

Otvorene su prijave za novi ciklus edukacije Mladi za dostojanstvo i ljudska prava koju organizira Svjetski savez mladih Hrvatska (u daljnjemu tekstu: SSMH).

Prvi broj časopisa Reaktor ideja

Poštovani studenti,

obavještavamo vas da je izdan prvi broj časopisa „Reaktor ideja“, službenog glasila Studentske sekcije Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI).

Reaktor ideja

Poštovani,

iz sustava e-građani (https://issp.srce.hr/e-potvrda) moguće je dobiti elektronički zapis o statusu studenta za upisanu akademsku godinu, s naznakom naziva i razine studija i visokog učilišta, a pomoću AAI@EduHr korisničkih podataka. Ovakav zapis ovjeren je elektroničkim pečatom kreiranim certifikatom Ministarstva znanosti i obrazovanja i može poslužiti kao valjani dokument umjesto potvrde iz ISVU sustava koju ovjerava visoko učilište. Detaljnije informacije o statusu studenta osim navedenih, nije moguće dobiti ovim putem.

Obavijest o radu Studentske referade

Sutra 1. rujna 2023. g. Studentska referada će raditi do 13,00 sati.