Opcije pristupačnosti Pristupačnost
Obavijesti
Natječaj za studente

Sveučilište u Zagrebu traži studentsku ispomoć u Središnjem uredu za međunarodnu suradnju. Više informacija može se pronaći na sljedećoj poveznici:

http://www.unizg.hr/o-sveucilistu/dokumenti-i-javnost-informacija/natjecaji/rektorat-natjecaji/obavijesti-za-studente/

NAKNADNA PRIJAVA TEME I MENTORA ZA...

Studenti treće nastavne godine preddiplomskih i druge nastavne godine diplomskih studija koji nisu prijavili preko  studomata temu i mentora za završne/diplomske radove trebaju prijavu obaviti  od 7.2.2022. do 9.2.2022.

Studenti koji ne prijave temu i mentora preko Studomata neće moći završiti preddiplomski/diplomski studij do kraja ak.g. 2021./2022.

Za sve dodatne informacije možete se javiti u Studentsku referadu na tel: 45 97 261 ili e-mail studref@fkit.hr

Anketa za procjenu rada nastavnika u...

Poštovani studenti,

Anketa za procjenu rada nastavnika u zimskom semestru ak. god. 2021./2022. provodit će se on-line putem Informacijskog sustava visokih učilišta (ISVU) na obrascu definiranom na razini Sveučilišta u Zagrebu (on-line anketa).

VAŽNO – Završen prvi krug natječaja...

Poštovani studenti,

ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2021./2022., donosi Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2021./2022. (KLASA: 604-01/21-01/00017, URBROJ: 533-04-21-0002, od 9. studenoga) kojom se utvrđuju rang-liste umanjene za 10 % u odnosu na ukupan broj stipendija u skladu s Odlukom o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2021./2022. (KLASA: 604-01/21-01/00017, URBROJ: 533-04-21-0001 od 30. rujna 2021.).

Rang-liste dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Krenule su prijave za novu, šestu po redu, generaciju FER-ovog startup inkubatora SPOCK. SPOCK-ov program startup edukacije je namijenjen studentima preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija svih fakulteta i onima koji su završili studij unazad dvije godine te zaposlenicima Sveučilišta u Zagrebu i znanstveno-istraživačkih institucija. Uz sve pogodnosti iz prošlogodišnjeg programa, odabrani timovi šeste generacije imat će priliku direktno se povezati s novim investicijskim fondom koji će investirati u znanstveno-istraživačke projekte s potencijalnom visokom komercijalnom vrijednošću za gospodarstvo.

Obavijest studentima

Sutra 29. listopada 2021. g. Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu obilježava Dan Fakulteta i nastava se neće održavati.

Prodekanica za nastavu

Prof. dr. sc. Sanja Lučić Blagojević

Rezultati Natječaja za oslobođenje od...
OBAVIJEST STUDENTIMA - VAŽNO

Sukladno uputi Dekana o provođenju mjera zaštite prilikom održavanja nastave tijekom pandemije korona virusom od 28.9. 2021. studenti su dužni obavijestiti Fakultet u slučaju pojave simptoma oboljenja , samoizolacije ili utvrđene zaraze korona virusom.

ZDRAVSTVENA ZAŠTITA REDOVITIH...

PROGRAM SPECIFIČNIH I PREVENTIVNIH MJERA ZDRAVSTVENE ZAŠTITE

REDOVITIH STUDENATA U AK. GOD. 2021./2022.

PROGRAM MJERA

Slikanje za x-ice

Slikanje za x-ice bit će u ponedjeljak 11.10.2021. u 9:00 sati u referadi.

Natječaj za oslobođenje participacije...
PLIVA objava oglasa za studentski...
Obavijest o provođenju sveučilišnog...

Poštovane studentice i studenti,

u nastavku su informacije o sveučilišnom izbornom predmetu „Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom“, dostupnom za upis svim studentima koji su upisani na bilo koju sastavnicu (fakultet/akademiju) Sveučilišta u Zagrebu na preddiplomskoj, diplomskoj ili poslijediplomskoj razini studija.

Nositelj predmeta je Sveučilište u Zagrebu, a izvoditelj Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Predmet se održava u dva dijela: prvi dio se odnosi na pripremnu radionicu (koja se održava na početku semestra – tijekom vikenda), a drugi na pružanje vršnjačke potpore i redovite grupne konzultacije – superviziju.

Predmet traje jedan semestar te nosi 5 ECTS bodova.

Obrazovna akcija 50 tečajeva za...

Obrazovna akcija uključuje pet tečajeva koji se održavaju svaki mjesec do travnja 2022. godine, a to su:  

 • Uvod u HTML (12 školskih sati)
 • Osnove rada u WordPressu (12 školskih sati)
 • Osnove programiranja (Python) (16 školskih sati)
 • Osnove rada s alatima za grafički dizajn (Inkscape, GIMP) (16 školskih sati)
 • Upoznavanje sa sintaksom jezika R i njegova primjena u osnovnoj statističkoj i grafičkoj analizi podataka (20 školskih sati). 
ŽIVOTOPISI I MOTIVACIJSKA PISMA

Životopisi i motivacijska pisma

Interaktivno predavanje - Online

Sadržaj predavanja

 • selekcijski proces - organizacijska i psihološka perspektiva;
 • uloga životopisa i motivacijskog pisma;
 • psihološka perspektiva u oblikovanju životopisa i motivacijskog pisma;
 • konkretni savjeti i preporuke.
 • 🕔 Termin: ponedjeljak, 20 rujan 2021 u 🕔 17:00 sati.
 • 🏠 🛏 Način održavanja: 🎧 🎦Online.
 • ⭕ Broj sudionika - najmanje: 30, najviše: 300.
Otvorene prijave na online predmete u...

 HTTPS://UNIC.EU/EN/NEWS/150-COURSES-OPEN-ALL-UNIC-STUDENTS

Želiš biti student nove generacije?
Iskoristi priliku i otkrij nove predmete u područjima koja te zanimaju.
U tijeku su prijave na online predmete u zimskom semestru akademske godine2021/2022 na UNIC sveučilištima.
 

Otvorene su prijave za novi ciklus edukacije Mladi za dostojanstvo i ljudska prava koju organizira Svjetski savez mladih Hrvatska (u daljnjemu tekstu: SSMH).

Kandidati koji su završili preddiplomske studije na FKIT-u predaju obrazac-Prijava za upis na diplomski studij u Studentsku referadu do 24. rujna 2021. do 15h. ili obrazac mogu poslati poštom na adresu Fakulteta (Marulićev trg 19, Zagreb).

Prijava za razredbeni postupak mora sadržavati:

 1. Ispunjen i potpisan obrazac Prijava za upis na diplomski studij 
 2. Uplatnicu u iznosu od 100,00 kuna. Uplaćuje se na žiro račun Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu IBAN: HR7223600001101338626 s naznakom „razredbeni postupak“. U rubrici „poziv na broj“ upisuje se OIB studenta.

Napomena: kandidati koji se prijavljuju na više studijskih programa, za svaki moraju predati ispunjen obrazac i dokaz o uplati. 

U sklopu predmeta Gospodarenje otpadom na Diplomskom studiju Zbrinjavanja i odlaganja otpada na Rudarsko geološko naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu provodi se istraživanje o svijesti stanja okoliša kod studentske generacije te vas ovim putem pozivamo na sudjelovanje u istraživanju.

Za ispunjavanje upitnika bit će vam potrebno oko 10 minuta, a detaljnije informacije o istraživanju možete pročitati na početnoj stranici upitnika.

Link na anketu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnWQ2mQno2MjSVXBmns9JUK9lUfXzF_oaiZCl9SG-85gxo7w/viewform

U tijeku je priprema dijela ISVU sustava za automatsko slanje obavijesti na željenu e-mail adresu  studenata i nastavnika. U svrhu toga studenti trebaju registrirati svoje e-mail adrese preko studomata, ali isključivo prijavom na stranice studomata ( https://www.isvu.hr/studomat/hr/prijava) koristeći jedan od internet preglednika.

Želiš ispuniti svoje dane s novim iskustvima i probati nešto više od monotonog studiranja i polaganja ispita? Voliš upoznavati nove ljude i htio bi poraditi na svojim mekim vještinama, a pritom se i ludo zabaviti? Sve to ti pruža BEST, a i mnogo više!

Izborni predmet BIOLOGIJA neće se izvoditi u ak. god. 2020./2021.

Program (www.stipendienprogramm.org) omogućuje studentima i mladim diplomandima stjecanje prvog radnog iskustva u vodećim tvrtkama diljem Njemačke. U proteklih 16 godina podržano je više od  800  studenata i mladih diplomanata iz država zapadnog Balkana, uključujući i Hrvatsku. Svi su proveli tri do šest mjeseci u Njemačkoj, gdje su dobili priliku proširiti znanje stečeno tijekom studija i primijeniti ga u praksi. Po povratku u matične zemlje, gotovo svi stipendisti puno su brže pronašli posao u struci.

S obzirom na specifičnost načina izvođenja dijela kolegija (neposredno pružanje potpore: bliski kontakt između pružatelja i primatelja potpore), njegova realizacija ovisi o razvoju epidemiološke situacije u našoj zemlji te načinu na koji će se organizirati nastava na svakoj pojedinoj sastavnici.

  Više informacija
  Više informacija – UniZG-web

Zbog sanacije nakon potresa i vraćanja knjižne građe na police, od 20. svibnja 2020. posudba i vraćanje knjiga te sve ostale usluge i komunikacija privremeno će se obavljati na info-pultu u prostoru računalne učionice (Marulićev trg 20/III).

Radno vrijeme za rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka od 9:00 do 14:00 sati.
Rad u čitaonici do daljnjega neće biti moguć.

  Obavijest u cijelosti
  Knjižnica (BIC)

Zbog sigurnosnih mjera Studentska referada radit će sa studentima isključivo po navedenim uputama.

Nastavak održavanja nastave na daljinu

Nastava će se do kraja semestra odvijati na daljinu, osim za pojedine laboratorijske vježbe o čemu će nositelji kolegija pravodobno obavijestiti studente putem mrežne stranice predmeta. Informacije o provođenju kolokvija i termine održavanja kolokvija nositelji kolegija će objaviti na mrežnim stranicama pojedinog predmeta ili Merlinu.

Poruka studentima

"Dragi studenti, nadamo se da ste svi dobro u novonastalim okolnostima i iskreno vam svima zahvaljujemo na dosadašnjem sudjelovanju u nastavi na daljinu, koji je jedan novi oblik izvođenja nastave kako za vas tako i za nastavnike. Odgovori na pitanja proizašlih iz ankete Studentskog zbora sažeti su u nekoliko točaka:

Diplomirani studenti kao i studenti 2. godine diplomskih studija Fakulteta o mogućnosti zapošljavanja u okviru natječaja u INA Rafineriji nafte Rijeka za više informacija mogu kontaktirati gospođu Marinelu Bojc (marinela.bojc@ina.hr).

TALENT je međunarodni I interdisciplinarni poslijediplomski (doktorski) program su-financiran od strane EU, koji nudi ukupno 74 školarina za doktorande u području prirodnih znanosti i znanosti o životu, s krajnjim rokom financiranja do 31. srpnja 2023.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Služba za školsku i adolescentnu medicinu izdala je dopis vezano uz zahtjeve studenata za potvrdama o opravdanosti mirovanja studentskih obveza zbog zdravstvenih razloga.

  Dopis u cijelosti

EUROSTUDENT VII je istraživanje o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja koje se provodi u više od 30 zemalja Europe. Istraživanje je ujedno i najveće europsko istraživanje o kvaliteti studentskog standarda.

Rok za podnošenje prijava na ovaj natječaj je do 20. lipnja 2019. Nastava započinje 1. listopada 2019. godine i održava se u zimskom i ljetnom semestru ak. god. 2019./2020.

Natječaj se nalazi i na UniZG web stranicama studija Intelektualno vlasništvo:

  Natječaj u cijelosti

  Plakat

Oglašavamo akreditirane tečajeve stranih jezika u ljetnom semestru 2018./19. godine uz popust za studente Sveučilišta po cijeni od 1850,00 kn.

Ovim putem bismo Vas željeli i informirati da smo odobrili poseban popust i za djelatnike fakulteta Sveučilišta te da je cijena za 70 sati nastave 1590,00 kn (20% popusta na postojeću cijenu). Točan raspored tečajeva i termine testiranja možete vidjeti na sljedećoj web stranici.

Voditelj Kemijskog instituta Sveučilišta u Grazu, prof. Mösch-Zanetti, traži dva studenta na doktorskom studiju za rad na već dodijeljenom projektu koji financira austrijska udruga za financiranje fondova za istraživanje FWF.

  Više informacija

OBAVIJEST STUDENTIMA

Obavještavamo studente da  će zbog primjene Uredbe o zaštiti osobnih podataka  Studentska referada  Fakulteta izdavati potvrde i uvjerenja na kojim se nalaze osobni podaci studenata  isključivo osobno studentima na koje se uvjerenje ili potvrda odnosi.

Studenti su tom prilikom dužni predočiti svoju studentsku iksicu.

Student koji nije u mogućnosti doći osobno na referadu može dati pisanu punomoć ovjerenu od Javnog bilježnika kojom opunomoćuje neku osobu za preuzimanje dokumenata.

    Tajnik Fakulteta

    Stela Markotić dipl.iur.

Odluka o troškovima naknadnog upisa

Program probira za studentice i studente Grada Zagreba (u dobi od 18 do 24 godine) provodi: Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Služba za kliničku mikrobiologiju – Referentni centar za dijagnostiku spolno-prenosivih infekcija MZ RH i Služba za školsku i adolescentnu medicinu.

   Info-telefoni: 4696-281 / 4696-303

   Letak

Ovim putem vas obavještavamo da je u sklopu bilateralne međusveučilišne suradnje otvoren natječaj za studentsku razmjenu  na Nacionalnom Sveučilištu u Singapuru za ljetni semestar ak. god. 2018./2019. Rok za prijave je 6. srpnja 2018. 

   Više informacija

Reakreditacija poslijediplomskog...

Poslijediplomski sveučilišni studij Kemijsko inženjerstvo i primijenjena kemija trenutačno prolazi postupak reakreditacije koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. Želite li Stručnom povjerenstvu dostaviti svoj komentar, primjedbu ili prijedlog ili želite pohvaliti rad Fakulteta ili nekih pojedinaca, molimo Vas iznesite svoje argumentirano mišljenje putem povjerljive komunikacije: https://www.azvo.hr/hr/komentari-phd .

1. Susret znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj će se održati 05. ožujka 2018. godine na Kemijsko tehnološkom fakultetu u Splitu.

Cilj Susreta je povezati akademsku zajednicu s privredom kako bi se raspravilo o ključnim problemima i kako bi se javnost dodatno potakla na veću zainteresiranost zaštite okoliša, te potaknuti što bolju suradnju između studenata u Splitu i Zagrebu. Znanstvenici i studenti se mogu prijaviti aktivnim sudjelovanjem; usmenim ili posterskim priopćenjem. Ukoliko studenti žele sudjelovati (bez priopćenja), prijavljuju se ispunjavanjem obrasca za pasivno sudjelovanje. Prijave i obavijesti nalaze se na službenoj ZORH web stranici. Za više informacija možete se obratit na e-mail: zorh@ktf-split.hr

Rezultati natječaja za oslobođenje od participiranja u troškovima studija na preddiplomskim i diplomskim studijima redovitih studenata Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu od 30. listopada 2017.

   Rezultati natječaja

   Oslobađanje od participiranja dodatnih troje studenata

Temeljem članka 56. Pravilnika o studiranju na preddiplomskim i diplomskim studijima Sveučilišta u Zagrebu i članka 29. Pravilnika o studiranju na preddiplomskim i diplomskim studijima Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, dekan Fakulteta pohvalio je Studente s najvećom ukupnom ocjenom na preddiplomskom odnosno diplomskom studiju.

    Odluka u cijelosti

Plivina stipendija za studente

PLIVA je objavila novi natječaj za stipendije pod nazivom Postani i ti Plivin stipendist. Više informacija može se pronaći na sljedećoj poveznici.

Na poveznici https://www.fkit.unizg.hr/preddiplomski nalaze se važne napomene o postupku provedbe studentske stručne prakse.

Mogućnost stručne prakse za studente

Hartmann papirna ambalaža d.o.o., Koprivnica, nudi mogućnost stručne prakse za studente Fakulteta. 

Više informacija

Sveučilište u Perugiji oglašava doktorske programe, između ostalog i iz područja od interesa za naše studente. Za strance je rezerviran određeni broj školarina. Natječaj se raspisuje tijekom lipnja. Nije nužno znanje talijanskoga.

   Doktorski programi

Prvi broj časopisa Reaktor ideja

Poštovani studenti,

obavještavamo vas da je izdan prvi broj časopisa „Reaktor ideja“, službenog glasila Studentske sekcije Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI).

Reaktor ideja

European Federation of Chemical Engineering (EFCE) dodjeljuje Nagradu koja se odnosi na studentsku mobilnost. Više informacija može se pronaći na poveznici http://www.efce.info/Student_Mobility_Award.html.

Poštovani,

iz sustava e-građani (https://issp.srce.hr/e-potvrda) moguće je dobiti elektronički zapis o statusu studenta za upisanu akademsku godinu, s naznakom naziva i razine studija i visokog učilišta, a pomoću AAI@EduHr korisničkih podataka. Ovakav zapis ovjeren je elektroničkim pečatom kreiranim certifikatom Ministarstva znanosti i obrazovanja i može poslužiti kao valjani dokument umjesto potvrde iz ISVU sustava koju ovjerava visoko učilište. Detaljnije informacije o statusu studenta osim navedenih, nije moguće dobiti ovim putem.

Poštovani, na mrežnoj stranici Bibliotečno-informacijskog centra Fakulteta, na poveznici, možete pronaći popis nastavne literature dostupne u knjižnici. 

Od ak. god. 2013./2014. provođenje preventivne zdravstvene zaštite  studenata Fakulteta preuzet će Blaženka Kovačević-Petrovski, dr. med., spec. školske medicine. Ordinacija se nalazi na adresi Av. V. Holjevca 22, tel: 6551-554.

Studenti koji zbog zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti izvršavati svoje studentske obveze trebaju se javiti unutar 30 dana od pojave tegoba nadležnom studentskom liječniku čiju će potvrdu dostaviti Fakultetu. Mirovanje studentskih prava zbog zdravstvenih razloga u suprotnom neće biti moguće ostvariti.