Opcije pristupačnosti Pristupačnost
Obavijesti

Prva stručna konferencija pod nazivom Klimatski neutralne tehnologije  će se održati u okviru projekta STEM Škola u prirodi od 8. do 10. veljače 2023. na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, velika predavaonica Vladimir Prelog, Marulićev trg 20, Zagreb

Organizatori konferencije: Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb

Organizacijski odbor:  Prof. dr. sc. Tatjana Gazivoda Kraljević (predsjednica)
                                                    Prof. dr. sc. Marijana Hranjec
                                                    Prof. dr. sc. Hrvoje Kušić
                                                    Prof. dr. sc. Tomislav Bolanča
                                                    Nina Tenjer, mag.nov.
                                                    Mirko Martinuš, mag. ing. agr.

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu dodjeljuje potpore za sudjelovanje svojih studenata na 28. hrvatskom skupu kemičara i kemijskih inženjera (28HSKIKI) koji će se održati 28. - 31. 3. 2023. u Rovinju. Potpora je namijenjena redovitim studentima preddiplomskog i diplomskog studija s ciljem razmjene i nadogradnje znanja uz uvid u aktualne istraživačke i razvojne projekte kao i najnovije znanstvene rezultate. Program Skupa obuhvaća širok raspon tema kroz sekcije: Kemija, Kemijsko i biokemijsko inženjerstvo, Materijali, Zaštita okoliša i Obrazovanje.

Za sudjelovanje u radu skupa s posterskim priopćenjem (eksperimentalni ili pregledni) dodijelit će se 5 financijskih potpora u iznosu od po 265 € za troškove sudjelovanja (kotizacija) te za ostale troškove uključujući i izradu postera.

Odbor za podjelu Državnih nagrada za znanost na 3. sjednici održanoj 21. studenoga 2022. godine donio je Odluku o dodjeli državnih nagrada za znanost za 2021. godinu. Godišnjom nagradom za znanost u području tehničkih znanosti nagrađen je izv. prof. dr. sc. Vilko Mandić.

ODLUKU O DODJELI DRŽAVNIH NAGRADA ZA ZNANOST ZA 2021. GODINU

Čestitamo!

Obavijest o Hitnim mjerama sanacije...

U potresu 22. ožujka 2020. godine, zgrada Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, na adresi Savska cesta 16, značajno je oštećena. Potres je prouzročio velike štete na zgradi starijoj od sto godina te je ista pregledom statičara dobila žutu naljepnicu. Stoga je ulaz i boravak u zgradi ograničen i iznimno omogućen samo uz posebno ovlaštenje. Uprava Fakulteta odmah je pokrenula hitne mjere raščišćavanja i sanacije.

U sklopu poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava ''Obnova infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom (referentna oznaka: FSEU.2022.MZO)'' Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu potpisao je 8. srpnja 2022. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za operacije koje se financiraju iz fonda solidarnosti Europske unije. Ugovor se odnosi na operaciju ''Hitne mjere sanacije za Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu na adresi Savska cesta 16 (referentni broj: FSEU.2022.MZO.053)''.

Ciljevi Operacije su provedbe hitnih mjera sanacije kako bi se omogućio siguran boravak u prostorijama Fakulteta za osoblje i studente.

Operacija se provodi u vremenu od 28. prosinca 2020. godine do 15. svibnja 2023. godine. Ukupna vrijednost Operacije iznosi 39.132,32 kune i u potpunosti će se financirati iz Fonda solidarnosti Europske unije.  Odgovorna operativna osoba odnosno voditelj ove operacije je izv. prof. dr. sc. Igor Dejanović (ideja@fkit.unizg.hr) kojemu se može obratiti za više informacija.

UPRAVA FAKULTETA

Znanstvenice FKIT-a na listi 2%...

Sveučilište Stanford iz Sjedinjenih Američkih Država svake godine tradicionalno objavljuje listu 2% najutjecajnijih svjetskih znanstvenika. Lista se temelji na najvećoj svjetskoj znanstvenoj bazi Scopus te obuhvaća 180 tisuća najutjecajnijih svjetskih znanstvenika u 22 znanstvena polja te čak 176 znanstvenih grana. Na listi 2% najutjecajnijih znanstvenika u 2021. godini nalaze se tri znanstvenice s FKIT-a: Prof. emer. dr. sc. MIRJANA METIKOŠ-HUKOVIĆ, prof. dr. sc. SANJA MARTINEZ i doc. dr. sc. ANAMARIJA ROGINA.

ČESTITAMO!

Upis na prvu godinu preddiplomskih...
POZIV studentima za dodjelu...
EIT Food EWA – podrška ženama...

U suradnji s @EIT Food inicijativom, @Lean Startup Hrvatska pokreće EWA program s ciljem pružanja podrške poduzetnicama u ranoj fazi njihove karijere kako bi uspješno razvili održivo poslovanje. EWA je u potrazi za hrvatskim poduzetnicama koje imaju ideju ili razmišljaju o poboljšanju poljoprivredno-prehrambene industrije.  

UNIC promotivni video o mobilnosti

Televizija Student je za potrebe UNIC-a snimila promotivni video o mobilnosti.

Video je dostupan na poveznici: 
https://youtu.be/nzva2xNAH5o

Mi smo UNIC, Europsko sveučilište postindustrijskih gradova, institucija koju čini osam sveučilišta posvećenih poticanju mobilnosti i uključenosti radi ostvarivanja društvenog učinka. Uz Sveučilište u Zagrebu, UNIC savez čine Sveučilište Deusto u Bilbaou (Španjolska), Sveučilište Ruhr u Bochumu (Njemačka), Koç sveučilište u Istanbulu (Turska), Erasmus sveučilište u Rotterdamu (Nizozemska), Sveučilište u Corku (Irska), Sveučilište u Liègeu (Belgija) i Sveučilište u Oulu (Finska). Istražujemo i stvaramo najodrživije načine poticanja mobilnosti europskih studenata. Omogućavamo mobilnosti unutar UNIC-a radi učenja, usavršavanja, nastave, istraživanja, rada ili dijeljenja usluga. Naša je ambicija da se studenti i sveučilišno osoblje mogu neometano kretati unutar UNIC-a. Prilagođavamo tu mobilnost izrazito raznolikoj populaciji naših sveučilišta. Omogućujemo različite oblike mobilnosti (fizički, virtualni ili hibridnu) kao i različite vrste mobilnosti (modularna suradnja, individualna razmjena, programi zajedničkih/dvostrukih diploma). Europsku mobilnost činimo dostupnom puno većoj skupini studenata nego što je sada slučaj. UNIC promiče zelenu mobilnost kako bi što je više moguće smanjio ekološki otisak našega Europskog sveučilišta. Putuj vlakom do UNIC-ovih sveučilišta!

Naša asistentica Katarina Mužina, mag. ing. cheming., dobitnica je stipendije koja se dodjeljuju u okviru Nacionalnog programa stipendiranja L'Oreal-UNESCO ‘Za žene u znanosti’.

Portal Srednja.hr - Godišnja dodjela stipendija za žene u znanosti

Čestitamo!

U organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Škole narodnog zdravalja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, djevojke i mladići u dobi do 25 godina mogu se bez naručivanja i najave cijepiti protiv HPV-a svake srijede od 16 do 20 sati u  Školi narodnog zdravalja „Andrija Štampar“, Rockefellerova 4, počevši od 6. travanja 2022. godine.

COVID 19 OBAVIJEST O POSTUPANJU –...

Svi studenti koji su bili u kontaktu sa covid pozitivnom osobom, koji imaju simptome zaraženosti koronavirusom ili imaju pozitivan test obavezno se moraju javiti na e-mail covid@fkit.hr, nastavniku ili asistentu te liječniku od kojeg trebaju zatražiti ispričnicu za izostanak s nastave. Studenti ne dolaze na Fakultet onoliko vremena koliko odredi liječnik.

Studenti se i nadalje trebaju pridržavati svih mjera i preporuka HZJZ-a te Uputa o provođenju mjera zaštite prilikom održavanja nastave tijekom epidemije koronavirusa koje je donio dekan Fakulteta 8. listopada 2020.

Upute za održavanje nastave tijekom pandemije

Dobitnici Državne nagrade za znanost...

Godišnjom nagradom za znanost u području tehničkih znanosti nagrađen je prof. dr. sc. Stanislav Kurajica.

Godišnjom nagradom za znanstvene novake nagrađena je doc. dr. sc. Anamarija Rogina.

Čestitamo!!

Natječaj za dodjelu godišnjih nagrada...

Na mrežnim stranicama Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu nalazi se tekst natječaja za Nagrade mladim znanstvenicima i umjetnicima za 2021. godinu.

Natječaj Nacionalnog programa...

 L'Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija i ove godine otvorili natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“. Četiri mlade hrvatske znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja prirodnih znanosti, imaju priliku osvojiti vrijednu stipendiju u iznosu od 5.000 € (u kunskoj protuvrijednosti).

Prijave za ovu prestižnu stipendiju traju od 8. studenoga do 8. prosinca 2021. godine.

Sve detalje i dodatne informacije o natječaju možete pronaći na službenim internetskim stranicama Ministarstva kulture i medija

OBAVIJEST O CIJEPLJENJU PROTIV...
Poziv na UNIC Festival gradskih...

U okviru UNIC projekta počinje novi ciklus gradskih laboratorija, pod temom 'Zeleni Zagreb'. Nadolazeće sekcije održat će se tijekom 9. i 10. studenoga, a prijave se zaprimaju do 5.11.2021.

POZIV GRADSKI LABORATORIJ ZELENI ZAGREB

PROMO GRADSKI LABORATORIJ

Objavljeni natječaji Ministarstva...

 Obavještavamo Vas da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo natječaje za dodjelu državnih stipendija:

  • Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2021./2022. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu i sredstvima osiguranim u Europskome socijalnom fondu u sklopu Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. 2020.“) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj

Mrežna stranica: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/4603

Rok za prijavu: 3. studenoga 2021. do 12.00 sati.

  • Natječaj za dodjelu 400 državnih stipendija za posebne skupine studenata za akademsku godinu 2021./2022. redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj

Mrežna stranica: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/4604

Rok za prijavu: 3. studenoga 2021. do 12.00 sati.

Uputa o provođenju mjera zaštite...
PREPORUKE ZA ODRŽAVANJE NASTAVE NA...
Provođenje online ankete za procjenu...

Molimo studente da pristupe online anketi za procjenu rada nastavnika u ljetnom semestru ak. god. 2020./2021. u što većem broju kako bi dobili vrijedne rezultate za unaprijeđenje nastavnog procesa. Studenti online anketi pristupaju putem studomata, a anketu ispunjavaju za nastavnika koji je održao nastavu na predmetu u ljetnom semestru.

 

Nadopuna Preporuka pripremljena je u suradnji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Upute za prijavu mjere samoizolacije...

Studenti i svi zaposlenici Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, u slučaju da boluju od bolesti Covid-19 ili im je izrečena mjera samoizolacije, dužni su se prijaviti na email adresu: covid@fkit.hr.

Objavljen 2. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA103) za akademsku godinu 2020./2021. Drugi krug Natječaja namijenjen je studentima koji sa stručnom praksom žele početi u periodu 1. veljače 2021.- 30. srpnja 2021. Završetak mobilnosti je najkasnije 30.9.2021.

Na temelju preporuka Kriznoga stožera Sveučilišta u Zagrebu sa sjednice održane 11. ožujka 2020., rektor prof. dr. sc. Damir Boras donosi Uputu sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu o postupanju vezano uz epidemiološku situaciju vezanu za COVID-19.

  UPUTA SASTAVNICAMA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

  Najnoviji podatci i preporuke - HZJZ

Razgovor dekana realiziran je u sklopu emisije „ZOOM Zagreb - Sveučilišni patenti“ - Z1 televizije petak 21. veljače 2020.

  Video prilog (55m:32s)