Opcije pristupačnosti Pristupačnost
Zapažen uspjeh inovacija na sajmovima...

Inovacije „Transformer oils of improved thermal conductivity and breakdown voltage“ pod autorstvom prof. dr. sc. Ante Jukića, doc. dr. sc. Fabia Faragune, dr. sc. Ivane Šoljić Jerbić, Ivane Mršić i Lucije Lovreškov, i „Valorization of salt slag from aluminum recycling“ pod autorstvom doc. dr. sc. Marina Kovačića te prof. dr. sc. Ane Lončarić Božić ostvarile su zapažen uspjeh na sajmovima inovacija „14th Euroinvent – European Exhibition of Innovation and Creativity“ (Iaşi, Rumunjska) i „E-NNOVATE – International Invention Show“ (Bydgoszcz, Poljska).

Značaj inovacija te njihov potencijal za komercijalizaciju prepoznat je od strane međunarodnih stručnih žirija, koji su objema inovacijama dodijelili zlatne medalje na izložbama te dvije posebne nagrade. Inovacije sa Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije natjecale su se u konkurenciji od više od 500 inovacija iz 27 zemalja na sajmu „Euroinvent“ te u konkurenciji od više od 150 inovacija iz 10 zemalja svijeta na sajmu „E-NNOVATE“.

Ovim putem pozivamo znanstveno-nastavno i nastavno osoblje Fakulteta na prijavu inovacija u okviru programa promicanja inovacija FKIT-a na međunarodnim sajmovima inovacija.

 

Autor: Branko Zorko
Popis obavijesti